Грижата за гърба и кръста няма сезон

Всеки втори през живота си изпитва болки в гърба и кръста. Причините за тези болки могат да са най-различни: заболявания на периферната нервна система, сецнат кръст от неправилно вдигане на тежести, спортни травми, неправилна работна поза и др. В повечето случаи болката се дължи на притиснат и възпален периферен нерв.

Как се случва това?

– Дискова херния;
– Притискане на нервно коренче;
– Възпаление и оток;
– Нарушава се целостта на миелиновата обвивка на нерва; 
– Нарушава се правилното предаване на нервни импулси;
В резултат на всичко това се ограничава подвижността в засегнатата област. Болката се предава по засегнатия периферен нерв, най-често в кръста, краката, врата, ръцете.

дискова херния келтикан форте болка кръст
Дискова херния и притискане на нервно коренче.

Обичайно прибягваме до всичко, което може да намали болката – болкоуспокояващи, мазила, компреси, масажи. Временното облекчаване на болката в гърба, кръста или крайниците не означава, че проблемът е решен. Често се случва лекувайки болката симптоматично, тя да се появи отново или да намали интензитета си, но да остане хронична. Затова е нужно етиологично лечение, което да действа върху причината за проблема. Да се възстанови увредения нерв, да се облекчи проводимостта по нервното влакно и да затихне възпалението и отока в засегнатата област. Това е пътят за трайно и пълно излекуване.

Келтикан Форте – подпомага периферната нервна система

Келтикан Форте е оригинален немски продукт, специално създаден за допълнителна терапия при заболявания на периферната нервна система, следствие на увреден периферен нерв.
Келтикан Форте действа на причината за проблема като спомага за регенерирането на миелиновата обвивка на увредения нерв, възстановява предаването на нервни импулси и намалява възпалението в засегнатата област.

келтикан форте болка кръст дискова херния
Келтикан Форте- оригиналният немски продукт без странични действия.

Състав

Има специфичен състав водещ до активиране на възстановителните процеси на увредените нерви. Основната съставка на Келтикан Форте е уридинмонофосфат – нуклеотид от основно значение за правилното функциониране на нервната тъкан. Нервните клетки в организма не могат да го синтезират сами. За по-бързото възстановяване се препоръчва допълнителен прием науридинмонофосфат. Това е от ключово значение за процеса на възстановяване на периферните нервни клетки.

Келтикан Форте съдържа още витамин B12 и фолиева киселина (вит. B9), които са важни за метаболизма на нервната система и целостта на мембраните на нервните клетки. Приложени заедно, трите съставки имат допълващ се ефект.

Келтикан Форте се прилага успешно като допълнителна терапия при заболявания на периферната нервна система:

  • дискова херния, ишиас, лумбаго, дископатия, плексит, цервикален радикулит, интеркостална невралгия, диабетна полиневропатия, невралгия, спортни травми и др.

Безопасност и препоръчителна дозировка

Келтикан Форте допринaся за по-бързото възстановяване на вашето здраве и работоспособност. Няма странични ефекти, не дразни стомаха и е подходящ за продължителен прием. Келтикан Форте е разработен по иновативна технология под формата на капсули съдържащи минитаблетки. При затруднено преглъщане капсулата може да се отвори и да се изпие съдържимото в нея. 
Препоръчителната дозировка е по една капсула дневно за 20-30 дни при остри състояния, и от 3 до 6 месеца при хронична болка.

Терапията с Келтикан Форте (уридинмонофосфат, витамин В12 и фолиева киселина) е високоефективна при лечение на пациети с периферна невропатия, което е в съответствие с международните проучвания.

Келтикан Форте подпомага функционирането на периферната нервна система
Келтикан Форте подпомага функционирането на периферната нервна система

Ефективността и безопасността на Келтикан Форте е потвърдена от множество клинични проучвания:
– Келтикан Форте значително намалява интензитета на болката при периферна компресионна невропатия (Negrao 2016);
– Келтикан Форте значително намалява болката след операция на дискова херния (Lӓrm 2008, Rückert 2009);
– Келтикан Форте е ефективен при невропатна болка при различни видове периферна невропатия(Negrao 2014);
– С приложението на Келтикан Форте се постига намаляване или спиране на нестеродните противовъзпалителни средства при над 77% от пациентите (Negrao 2014).

Келтикан Форте – при болки в гърба, кръста и крайниците.

Келтикан Форте е оригинален немски продукт на производителя Tromsdorf GmbH, с над 15 годишна история и множество клинични проучвания.
Келтикан Форте е ефективен и безопасен продукт без аналог в съвременната практика. Келтикан Форте е продукт, на който можете да се доверите изцяло.

Повече информация за продукта можете да намерите на интернет страницата https://keltican.bg или във Фейсбук на https://www.facebook.com/kelticanforte

Повече за видовете болка и как да я овладеем ще откриете и в тази статия: https://keltican.bg/nevropatna-bolka-vuzpalen-nerv/

Leave a Reply

Свързани статии

Периферна невропатия и клинични проучвания

Периферната невропатия представлява увреждане или заболяване на нервите, което може да наруши сетивността,[...]

Практични съвети за здрав гръб и кръст

Когато стоите прави, дръжте изправен гръбначния стълб и разпределете равномерно тежестта на тялото си[...]

Полезни съвети за добро здраве на гърба и кръста

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Гръбначният стълб е опората на човешкото тяло. Благодарение на него ние извършваме[...]

%d bloggers like this: